- lyt til Svøbsk kirkemusik

Svøbsk har igennem de sidste 10 år opnået stor erfaring med at spille i kirker under forskellige former som duo, trio eller kvartet, og tilbyder følgende:

- En højtidelig koncert i kirken (f. eks 30 minutter) og en mere folkelig koncert i sognehuse til kaffen eller frokosten, hvor musikken bliver krydret med anekdoter og evt fællesdans.

- En inspirations koncert; om tradition og fornyelse. Der er lagt op til en helt særlig oplevelse med orkestet Svøbsk. Med flair for det nye og kærlighed til det gamle blender de den traditionelle spillemandsmusik, egne kompositioner, salmer og sange. Centralt i orkestret står Maren Hallberg og Jørgen Dickmiess, der også danner par privat. Sammen med to forrygende musikere Theis Langland og Simon Busk skaber de en magisk musikalsk oplevelse. Svøbsk søger den nære kontakt med publikum og udfordrer dem med kærlig inddragelse.
" Et imponerende balancenummer mellem tradition og fornyelse. De formår at sparke liv i alt fra klassiske polkaer til et par Grundvig-salmer suppleret med eget materiale, så man ikke kan andet end fryde sig derover. " Klaus Lynggaard, Information. 2013

- Musikledsagelse ved gudstjenester. Vi spiller post og præludium og til salmerne, enten med eller uden orgelledsagelse. Eller til friluftsgudstjeneste (vi medbringer anlæg). Vi er fortrolige med liturgien.

- Julestemning med Svøbsk og Lunau&Sund. På forunderligste vis fletter Svøbsk og Lunau&Sund de gamle julesalmer sammen og forener dem i et både traditionelt og moderne udtryk. Det får salmerne til at blomstre i en stemningsfuld buket af glæde, varme højtidelighed og fest. De fire musikere har en vidtfavnende ballast indenfor kirkemusik, folkemusik, kor og rock/pop. Sammen leverer de en forrygende flot, professionel og hjertevarm koncert, der får julestemningen til at brede sig. Musikerne i Lunau&Sund og Svøbsk bor i den samme lille fynske landsb. Med 500 meter imellem deres bindingsværkshuse har dette musikalske møde modnet sig igennem syv år.
Lineup: Svøbsk og Trine Lunau (Sang) og Peter Sund (Akustisk guitar, kor)

- Spillemandsmesse. Spillemandsmessen er skrevet af orkstret Jydsk på næsen; En alternativ musikgudstjeneste, hvor spillemandsmusik, salmer og fællessang (og evt dans efterfølgende) udgør det festlige indhold i gudstjenesten. I samarbejde med kirkens kor eller et lokalt kor.
Lineup: Svøbsk og kristine Heebøll (violin) og Søren Lund/Nicolaj Wamberg(bas)

opdateret 28.01.2014
contact / booking: Svøbsk, Maren Hallberg and Jørgen Dickmeiss +45 26189202 / + 45 26844672 / +45 66193272. svobsk@svobsk.dk